Workshop Natuurlijk Verven

6 oktober 2017

Lapjes na de verfbaden

Ik volgde een workshop natuurlijk verven bij de Textielfabrique in Rotterdam.

We hebben geverfd met kurkuma, indigo en walnoot. Ik zie nu dat er ook nog een paars bij is, misschien meekrap, ik heb dat niet onthouden, ik zoek alleen geel en groen. Er is sowieso veel dat ik niet heb onthouden.

De andere leerlingen waren een papiermaker, een plantenkweker…

Als ik maanden later zelf en alleen aan het kleuren ga, moet ik gaandeweg veel leren en ontdekken. Alles doet er toe: de tijd, de hoeveelheden, combinaties van hoeveelheden van alles: water, beitsmiddel, kleurstof, temperatuur, welke grondstof, en nog veel meer.

Ik kreeg via de mail adviezen van Maaike Gottschal van de Textielfabrique en ik heb nog heel wat af gegoogled, er is niet veel en tegelijk teveel informatie te vinden, er zijn kleine verschillen in die informatie. Ik vond het moeilijk een beslissing te nemen voor het een of het ander. Uiteindelijk voldoet alleen uitproberen.

Deze bijdrage is gepubliceerd in Gras en getagged met .