Over Gras 2

Gras (2) is de benaming voor dit project.

eerste helft van het kleed - foto 6

Ik maak een kunstobject in de vorm van een vloerkleed.

De materialen die ik gebruik zijn wol en jute. Ik bewerk die materialen zoveel mogelijk zelf. Het is een arbeidsintensief project, zeker voor één persoon. Ik ben mijn enige arbeider. Het vloerkleed moet een afmeting krijgen van 3,20 x 2,30 meter. Het zal eruit gaan zien als een grasmat met de gele afdruk van een tentje erin, alsof dat tentje er gestaan heeft. Het verbeeldt een herinnering. De technieken die ik gebruik, zijn: spinnen, weven en knopen. Op dit blog laat ik het proces zien.

Tentafdruk van bovenaf

Op de achtergrond van dit blog heb ik vast een grasmatje gelegd. Gras 2 is een werk waar ik al een tijd aan bezig ben en nog lang zal zijn. Ik laat je op dit blog zien hoe ver ik ben.

Grasveld op binnenplaats met een stoel, van bovenaf gezien.

Deze foto verbeeldt een herinnering, die de aanleiding is voor mijn gras project. Te zien is een binnenpleintje, aan de rand van het gras in de zon staat een lege stoel.

Klik voor een idee van het beoogde resultaat op:

Eerste helft kleed af

Tentafdruk

Modelletjes

Een zomers gevoel (Gras 1)